zondag 21 november 2010

Gepensioneerd, maar de carrière toch voortzetten...

... dat is wat Robert Accoe doet op de Kruiskenshoeve in het Meetjesland.

Binnen de hulpverlening aan probleemjongeren of minderjarigen met moeilijkheden, bestaat zoiets als een 'time-out' periode ruimte schept om antwoorden te vinden op probleemsituaties. Wanneer de jongere er even uit kan, geeft dit zowel aan de jongere als aan de voorziening ruimte om alles op een rijtje te zetten en een eventuele definitieve breuk te vermijden.

Vanuit dit gegeven nam Robert Accoe (in samenwerking met OBC De Waai, OOOC De Waai, De Werf en Albezon) het initiatief om de ouderlijke boerderij open te zetten voor jongeren. Ondertussen is dit uitgegroeid tot een autonome vzw die jongeren en voorzieningen aan de hand van een time-out dichter bij elkaar te brengt.


Robert Accoe is niet enkel een gepensioneerde en gerespecteerde politiman, hij is ook onze geliefde collega en vriend. Regelmatig worden er projecten georganiseerd met als bedoeling geld in te zamelen voor het levenswerk van Robert, de vzw Kruiskenshoeve.



Mooi voorbeeld hiervan is de Expeditie Mont Blanc: een team onervaren klimmers van de Gentse COPS-Unit dat in juni geprobeerd heeft de Mont Blanc te beklimmen. U kan alles over hun project en tocht lezen op hun blog:
http://copsunit-montblanc.blogspot.com/

1 opmerking: