dinsdag 16 november 2010

Zoek uw buurtinspecteur!

Kent u uw buurtinspecteur? Wist u dat u op onze website heel gemakkelijk kan opzoeken wie uw aanspreekpunt van de politie in uw wijk is? Dat kan u hier en we leggen hier graag even uit hoe u dat nu precies doet.


1) Op onze website http://www.politiegent.be/ vindt u rechts boven of links in het menu de knop 'De buurtinspecteur'. Klik op één van deze knoppen.


2) Op het volgende scherm kiest u de letter van het alfabet waarmee de naam van uw straat begint.
Opgepast: als u bijvoorbeeld in de Callierlaan woont, dan zoekt hier hier bij de letter 'G' van Gustaaf Callierlaan.


3) Klik op de naam van uw straat. (als het een lange straat is, dan vermelden we de huisnummers)


4) Hier ziet u de naam, het telefoonnummer en het juiste commissariaat van uw buurtinspecteur. Neem gerust contact op met hem of haar. Ze zijn er voor u!



Zou u nu ook uw buurtinspecteur opzoeken? Waarom wel of niet?
U kan ons hieronder laten weten hoe dat verlopen is.Uw buurtinspecteur

Politie en grootouders achter de schermen van I Love Techno

Zaterdagnacht vierden 35.000 jongeren feest op de 15de editie van I Love Techno, een internationaal toonaangevend technofestival in Flanders’ Expo. Zoals we in 2008 en 2009 al deden, organiseerde Politie Gent terug een rondleiding achter de schermen van dit grootse event. Dit jaar nodigden we ook meer dan 100 (groot)ouders van tieners uit.


Met een geleide rondleiding wil Politie Gent de spiraal van negatieve berichtgeving rond I Love Techno doorbreken en de uitgaanscultuur van onze jongeren belichten. Politie Gent wil de vele vragen die bestaan over het drug- en alcoholmisbruik bij (groot)ouders beantwoorden en stelden een programma op maat op. De professionele organisatie gaat over veel meer dan de drugsproblematiek: ook geluidsbeheersing, crowd management en (medische) hulpverlening komen uitgebreid aan bod.


Zoiets organiseerden we natuurlijk niet alleen. De rondleiding kwam tot stand dankzij een medewerking met Live Nation (de organisatie van I LoveTechno), Flanders Expo, de Sleutel (Drugspreventie), het parket en stad Gent.