donderdag 18 november 2010

Verdachte identificatiekaart

Preventietip: melden van verdachte situaties

Wist u dat u het noodnummer 101 ook kunt bellen als u een verdachte situatie ziet of getuige bent van een misdrijf?

Voor de politiediensten is het van belang dat u een goede beschrijving van de verdachte of dader kunt geven. De meest voor de hand liggende kenmerken zoals grootte, kleur van de ogen, de haarstijl en -kleur, lichaamsbouw en taalgebruik zijn zeer belangrijk om iemand te herkennen maar lang niet altijd voldoende. Iedereen kent wel een man van rond de veertig, ongeveer 1m70 groot met kort geknipt bruin haar.

Let dus op karakteristieke details wanneer u oog in oog staat met een dader:
  1. Droeg de persoon sieraden?
  2. Zijn er opvallende huidkenmerken (wratten, liitekens, tatoeages, moedervlekken, ...)?
  3. Kijk ook naar andere lichaamsdelen (handen, oren, ..).


Een persoon goed beschrijven is niet eenvoudig . Deze tekening kan u helpen om belangrijke kenmerken van een persoon te onthouden.


De verdachte personen of daders kunnen gebruik maken van een voertuig. Probeer ook een goede beschrijving van het voertuig te geven:
  1. Merk
  2. Kleur
  3. Nummerplaat (ook enkele karakters van de nummerplaat in combinatie met merk en/of kleur kunnen de politiediensten verder op weg helpen)


Reageer op een bericht!

U kan een eigen reactie op deze blog achterlaten - waarop weer andere mensen kunnen antwoorden - door op 'reacties' onder het bericht te klikken en in het kader dat opent uw tekst te schrijven. U kan dit onder uw eigen naam doen, maar u kan ook iets anoniem plaatsen.

Wij kijken uit naar uw commentaar. Bedankt alvast!