maandag 14 maart 2011

Senioren in het verkeer

Op donderdag 10 maart kregen de senioren in Wondelgem van diensthoofd Verkeer  Dominique Van Den Eeckhaut een presentatie op maat.  Het vertrekpunt van de uiteenzetting was het verhoogde risico op betrokkenheid van senioren bij een verkeersongeval en dit zet aan tot nadenken!
Maatregelen beperken zich niet enkel tot aanpassingen op vlak van infrastructuur en technische uitrusting van voertuigen. Educatie hoort ook tot een probleemoplossende aanpak. Met de uiteenzetting ‘senioren en verkeer’ levert Politie Gent haar bijdrage op vlak van voorlichting. Een verkeersquiz met herkenbare Gentse verkeerssituaties, is een ideaal medium om verkeersregels op te frissen en veranderingen in de wegcode te duiden.

De namiddag van deze senioren kreeg alvast een leerrijke en interactieve invulling.

vrijdag 4 maart 2011

Zondag 6 maart is oma-dag!

Nu zondag 6 maart is het de bedoeling dat alle oma's lekker verwend en in de bloemetjes gezet worden. De internationale vrouwenweek, met als hoogtepunt de internationale vrouwendag van dinsdag 8 maart, wordt feestelijk in gang getrokken door alle oma's wereldwijd. Zij worden als eerste in de schijnwerpers gezet.

En omdat het tevens digitale week is in Gent, krijgen de op het web surfende oma's nog het meeste aandacht. Lees bijgaand artikeltje maar om meer te weten te komen over de facebook-oma!

(klik op de foto om een grotere versie te zien)